Inschrijving Gemert Weet geopend

Inschrijving voor Gemert Weet 2019 geopend!

Op zaterdag 2 november vindt de zevende editie plaats van de leukste dorpsquiz van Gemert: Gemert Weet! Nu de voorbereidingen alweer zo’n 4 maanden in volle gang zijn is het hoog tijd om de inschrijving te openen. Maar wat houdt Gemert Weet 2019 precies in? Laten we alvast een klein tipje van de sluier oplichten.

Grote teams, kleine teams

Ongetwijfeld de meest ingrijpende verandering in de geschiedenis van Gemert Weet: we gaan dit jaar twee quizzen aanbieden! Doordat de teams in de afgelopen jaren steeds groter werden, haakten sommige kleinere teams af. “Oneerlijke competitie”, hoorden we vaak, of: “Niet te doen, zoveel vragen”. Daar hebben we dus nu een oplossing voor. Voor teams van maximaal 20 personen (kinderen niet meegeteld) zijn we een speciale quiz aan het maken. Op die manier kunnen de kleinere teams een eerlijke strijd met elkaar aangaan, terwijl de grote teams het uitvechten met tegenstanders van hun eigen formaat.

Da’s een flink karwei

Ja, dat is het. Ruim anderhalf keer zoveel werk. Maar we hopen hiermee twee belangrijke dingen te bereiken:

  • ‘afgehaakte’ teams terug over de streep trekken. Kleinere teams die het eigenlijk superleuk vonden om mee te doen, maar die het gewoon niet trokken tegen het geweld van die steeds groter groeiende teams.
  • nieuwe teams binnenhalen die graag mee willen doen maar die simpelweg met te weinig mensen zijn om de strijd aan te gaan.

OK, en wat nu?

Allereerst wil ik iedereen van harte uitnodigen om de informatie over Grote Teams en Kleine Teams te lezen op onze site. Daar wordt iets uitgebreider uitgelegd wat de bedoeling is. Als je er al uit bent, dan kun je vanaf nu gewoon gaan inschrijven zoals andere jaren.

Tot slot

Niet iedereen krijgt dit bericht ‘automatisch’ in zijn tijdlijn, mailbox of nieuwsoverzicht. Maar we willen wel graag dat we dit jaar weer een flink aantal teams mogen verwelkomen tijdens Gemert Weet, dus: deel dit bericht met je vrienden, familie en vage bekenden waarvan je verwacht dat ze misschien wel geïnteresseerd zijn in de leukste dorpsquiz van Gemert!

Om dit bericht nóg deelwaardiger te maken volgt nu een supersimpel recept voor heerlijke chocoladekoekjes. Zet alvast de oven aan op 200 oC, want dit is zo gepiept!

Men neme een ei. Meng dit in een kom met 120 gram zachte roomboter en 175 gram basterdsuiker. Voeg vervolgens 180 gram zelfrijzend bakmeel toe, kneed het geheel even lekker met de hand door en maak er een mooie bal van. Neem een handjevol chocolate chips en kneed deze gelijkmatig door de deegbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de grote bal in ongeveer 15 kleine balletjes. Leg deze op de bakplaat op royale afstand van elkaar en druk ze met de muis van je hand plat, tot mooie ronde koekjes. 14 minuutjes in de voorverwarmde oven (200 oC) en dan: smullen maar! Wel eerst even laten afkoelen natuurlijk…

Zo, nu nog even dit bericht delen en dan snel inschrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.