Gemert Weet luidt de noodklok!

U moet weten dat ‘Gemert Weet’ weer op stapel staat. Goed, er moet nog ruim een half jaar gestapeld worden vooraleer er weer een kwaliteits-dorpsquiz aan de deelnemende teams kan worden voorgelegd, maar juist dáár gaat het op dit moment om…

De eerste prettige wetenschap is dat de teams zich weer kunnen inschrijven. De eerste vijf denk- en doe-ploegen hebben zich al aangemeld, alle captains van de voorgaande aflevering zijn aangeschreven en ook nieuwe teams zijn uiteraard welkom.
Wetenswaardigheid nummer twee is dat de organisatie op zoek is naar enthousiaste meedenkers, vragenmakers, sponsorzoekers, beheerders van de socials en ondersteuners van de quiz zelf. Denk daarbij aan het regelen van de zaal, het in goede banen leiden van de startopdracht, de opdrachtlocaties, het te maken boekwerk, het redigeren van de vragen, het nakijken van de antwoorden en de feestelijke prijsuitreiking. De elfde editie staat op stapel en dat moet toch weer een onvergetelijke en uitdagende quiz opleveren…

Uw verslaggever, die al vanaf editie één het reilen en zeilen van Gemert Weet voor deze krant volgt, spreekt met de nieuwe voorzitter, Marijn Haenen. Hij vertelt: “Ik ben er in 2018 bijgekomen. Een jaar eerder zat ik in het toen winnende team, een fusie van ‘Wit-te-gei’t’ en ‘Sint Jans en de kinderen’ en het leek me leuk om in plaats van quizoplosser quizbedenker te worden. Ik heb me aangemeld, aanvankelijk vooral om vragen te maken, maar we hebben ook een bestuur, dat is nu eenmaal een formele noodzakelijkheid. Bovendien, in vergelijking met de bijgaande foto uit 2018 is het aantal organisatieleden gekrompen en omdat we het niveau van de voorgaande edities willen behouden, zijn we dringend op zoek naar extra en nieuw bloed.”

Samen met Marijn hoopt uw verslaggever dat deze oproep beklijft. Gemert Weet heeft een plek verworven in het jaarritme van de vaste dorpsgebeurtenissen en dat moet zo blijven. Marijn: “Natuurlijk, het is hartstikke leuk om met een team mee te doen en op die manier, als ik de feestavond met de prijsuitreiking meetel, twee gezellige avonden te hebben. Dat leuke geldt evenwel ook voor de organisatoren, die door het jaar heen een keer per maand bij elkaar komen. Dat zijn inspirerende en creatieve bijeenkomsten, waarin stevig wordt gebrainstormd, maar ook en net zo stevig wordt gelachen.”

Goed, quizer of ‘quizmaster’, het maakt niet uit waarvoor u kiest, als maar duidelijk is dat die avond in november, wanneer her en der in het dorp hersens worden gepijnigd en het internet op tilt wordt gezet, een bindende factor is. Gespreksstof genoeg, vooraf en naderhand. Het onderstreept het dorpsgevoel en het prijzengeld gaat naar goede doelen. Vragen oplossen is dus om meerdere redenen een nuttig en dankbaar werk. Marijn: “Het niveau is gelijk aan de vorige aflevering. De kwaliteit is idem, de kwantiteit iets minder, ongeveer 80%. Want wat minder vragen geeft de mogelijkheid zoveel mogelijk opgaven, misschien wel allemáál, te beantwoorden. En het is voor alle leeftijden, zowel binnen de organisatie als in de deelnemende teams.”

Ben of ken je iemand die achter de schermen mee wil helpen bij de leukste dorpsquiz van Gemert en omstreken? Laat het weten via info@gemertweet.nl.

Wil je als team meedoen: schrijf je hier in.

Tekst uit het Gemerts Nieuwsblad, geschreven door Simon van Wetten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.