Stichting ALS Nederland

ALS is meedogenloos. Bij de zenuw-/spierziekte vallen je spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose) gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Bij ALS (amyotrofische laterale sclerose) vallen je spieren één voor één uit. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar overlijden er 500 van hen en komen er weer 500 patiënten bij. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Daarnaast financieren we (onderzoeks-)projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met ALS patiënten en hun naasten.
Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit. De ziekte ALS kan nu in het laboratorium worden nagebootst. Hierdoor kunnen medicijnen op grotere schaal worden getest. Dit is een betrouwbaardere en snellere manier om vast te stellen of deze medicijnen werken voor mensen met ALS. Zo is voor een heel specifieke vorm van ALS al een werkend medicijn gevonden. Dit toont aan dat het een behandelbare ziekte is en dat geeft hoop.
Het is nu tijd om door te pakken en het onderzoek op te schalen. Om dit mogelijk te kunnen maken is er geld nodig. Help mee. We hebben geen tijd te verliezen!